Sociaal werker | Zaandam | 24-32 uur

Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag en heb je ervaring in het werken met jeugd (6 tot en met 18 jaar)? Vind je het belangrijk dat mensen weer in hun eigen kracht staan? Als sociaal werker in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner ben je er voor de mensen in de buurt die ondersteuning nodig hebben bij diverse zorgvragen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder en solliciteer!

Functie-inhoud

Als sociaal werker in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner ben je er voor de mensen in de buurt (0-100) die ondersteuning nodig hebben bij wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken. Zij hebben over het algemeen (een vermoeden van) een lichamelijke- of verstandelijke beperking, psychische- of chronische ziekte of vorm van autisme. Daarnaast ben je er ook voor hun netwerk, opdrachtgevers of samenwerkingspartners. Door middel van huisbezoeken kijk je samen wat wèl kan en mogelijk is. Je denkt mee in oplossingen zonder de regie over te nemen, geeft persoonlijk advies en zorgt ervoor dat de eigen kracht weer wordt vergroot bij de cliënt met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen.

In team Zaanstad werk je in een team met meerdere cliëntondersteuners van MEE. We werken met de doelgroep 0 tot 100 waarvan jij 1 van de 3 jeugdspecialisten bent. Dat betekent dat je nauw met elkaar samenwerkt en gezamenlijk verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van onze dienstverlening.

Je werkt systeemgericht en indien nodig dus ook met de doelgroep 18+. Het team is gevestigd in Zaandam en werkt onafhankelijk, het heeft daarmee geen vaste plek binnen het sociale wijkteam of jeugdteam. Wel trek je in deze rol op met andere professionals.

Lees meer over deze vacature