Sociaal werker | Amsterdam Noord | 24 tot 32 uur

Vind je het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving? Bij MEE kan JIJ ervoor zorgen dat mensen weer in hun eigen kracht komen te staan, door dat ene duwtje van jou weer verder kunnen en het gevoel hebben dat ze weer zelfstandig deel kunnen nemen in de samenleving. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder en solliciteer!

Functie-inhoud

Als sociaal werker in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner ben je er voor de mensen in de buurt (0-100) die ondersteuning nodig hebben bij wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken. Zij hebben over het algemeen (een vermoeden van) een lichamelijke- of verstandelijke beperking, psychische- of chronische ziekte of vorm van autisme. Daarnaast ben je er ook voor hun netwerk zoals ouders of mantelzorger.  Je gaat op huisbezoek en kijkt samen wat wèl kan en mogelijk is. Je denkt mee in oplossingen zonder de regie over te nemen, geeft persoonlijk advies en zorgt ervoor dat de eigen kracht weer wordt vergroot bij de cliënt met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen.

Je komt te werken in Amsterdam noord in een team van 5 collega’s. Het team werkt al langer dan 5 jaar samen en omschrijven zichzelf als gedreven, ervaren, gezellig en hecht team. Er is veel expertise te vinden  en je kan hierdoor als nieuwe collega veel leren en jezelf goed ontwikkelen. De lijntjes met andere instanties in de buurt zijn kort en daardoor heerst er een fijne samenwerking tussen verschillende partijen. Er vinden regelmatig overleggen plaats zoals intervisie en casuïstiek. Tussen de  overleggen door kan je altijd digitaal of telefonisch bij elkaar aankloppen om te sparren.

Lees meer over deze vacature