Sociaal Werker 18+ | Wormerland | 32 – 36 uur

Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag en heb je ervaring in het werken met 18+? Vind je het belangrijk dat mensen weer in hun eigen kracht staan? Als sociaal werker in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner ben je er voor de mensen in de buurt die ondersteuning nodig hebben bij diverse zorgvragen.
Nieuwgierig geworden? Lees snel verder en solliciteer!

 

Wat ga je doen

Als sociaal werker in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner ben je er voor de mensen in de buurt die ondersteuning nodig hebben bij wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken. Zij hebben over het algemeen (een vermoeden van) een lichamelijke- of verstandelijke beperking, psychische- of chronische ziekte of vorm van autisme. Daarnaast ben je er ook voor hun netwerk, opdrachtgevers of samenwerkingspartners. Doormiddel van huisbezoeken kijk je samen wat wèl kan en mogelijk is. Je denkt mee in oplossingen zonder de regie over te nemen, geeft persoonlijk advies en zorgt ervoor dat de eigen kracht weer wordt vergroot bij de cliënt met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen.

Je maakt deel uit van het Sociaal team in gemeente Wormerland, waarin medewerkers van diverse organisaties bij elkaar komen en samenwerken. Je neemt deel aan het Sociaal team overleg en draait het inloopspreekuur. Daarnaast ben je ook betrokken bij het integraal casusoverleg, waarin complexe casuïstiek wordt besproken met hulpverleners uit diverse organisaties. Het is belangrijk dat je hierbij MEE goed op de kaart zet en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze dienstverlening.

Lees meer over deze vacature