Sociaal werker 0-100 | Weesp | 24 uur

Vind je het belangrijk dat mensen weer in hun eigen kracht komen te staan? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag? Denk je graag in mogelijkheden in plaats van beperkingen? Als sociaal werker, in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner, ben je er voor de mensen in de buurt die ondersteuning nodig hebben bij diverse zorgvragen.

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder en solliciteer!

Functie-inhoud

Als sociaal werker in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner ben je er voor de mensen in de buurt (0-100) die ondersteuning nodig hebben bij wonen, zorg, opvoeding, leren, werk of geldzaken. Zij hebben over het algemeen (een vermoeden van) een lichamelijke- of verstandelijke beperking, psychische- of chronische ziekte of vorm van autisme. Daarnaast ben je er ook voor hun netwerk zoals ouders of mantelzorger.  Je gaat op huisbezoek en kijkt samen wat wèl kan en mogelijk is. Je denkt mee in oplossingen zonder de regie over te nemen, geeft persoonlijk advies en zorgt ervoor dat de eigen kracht weer wordt vergroot bij de cliënt met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen.

Je komt te werken in Weesp in een team van in totaal 2 collega’s. Ondanks dat het een solistische functie is, heerst er een fijne sfeer binnen het team en is het team bereid om elkaar op sleeptouw te nemen wanneer dit nodig is.  De doelgroep is erg divers en elke hulpvraag is anders waardoor geen dag hetzelfde is.

Lees meer over deze vacature