Medisch maatschappelijk werker | Niercentrum | 32 – 36 uur

Begeleid jij onze patiënten in het proces van de niertransplantatie? Ben je flexibel, houd je van dynamiek en werk je graag in een multidisciplinaire omgeving?

Wat ga je doen

Als medisch maatschappelijk werker op het Niercentrum verricht je psychosociale diagnostiek en begeleid je chronisch zieke patiënten met nierfalen. De begeleiding is gericht op een zo goed mogelijke inpassing van de nierfunctievervangende behandeling in het dagelijks leven. Specifiek de begeleiding aan ontvangers van een nier behoort tot jouw takenpakket. Dit kan voorafgaand aan transplantatie zijn (psychosociale screening), tijdens opname, maar ook in de periode daarna. Naast de patiënt betrek je ook partner en/of andere naasten bij de hulpverlening. De hulpverlening richt zich op het (her)vinden van balans in het dagelijks functioneren en de daarbij horende rollen (partner/ouderschap, werknemer, sociale contacten), het optimaliseren van coping en veerkracht en het bevorderen van compliance. Je participeert actief in multidisciplinaire overleggen en je onderhoudt contacten met externe instanties daar waar nodig. Daarnaast ben je eerst verantwoordelijke voor de klinische begeleidingsaanvragen vanuit de verpleegafdelingen verbonden aan het Niercentrum. Een veelomvattende functie waarbij je de mogelijkheid hebt om veel ervaring op te doen op verschillende vlakken!

Wat neem je mee

  • HBO diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD);
  • Werkervaring binnen het medisch maatschappelijk werk is een pre;
  • Kennis van de problematiek van de chronische nefrologie patiënt of je bent bereid je hier in te verdiepen

Je bent stressbestendig en beweegt makkelijk mee in de dynamische werkomgeving van zowel de sectie medisch maatschappelijk werk als het Niercentrum. Het is jouw kwaliteit om bij ad-hoc werkzaamheden overzicht te behouden en te kunnen prioriteren. Daarnaast vind jij het prettig om in een functie zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Ben jij tot slot flexibel en zie je het als een uitdaging op het moment dat jouw dagplanning anders loopt dan gedacht, dan zoeken we jou!

Wat bieden we jou

  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
  • Inschaling in schaal 8M cao UMC (€2.966 tot €4.201).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Een (gedeeltelijke) vergoeding van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Waar en met wie werk je samen

Je wordt aangesteld bij de sectie medisch maatschappelijk werk. De sectie bestaat uit 22 maatschappelijk werkers en maakt onderdeel uit van de afdeling Medische Psychologie. Samen met twee collega maatschappelijk werkers ben je verantwoordelijk voor de psychosociale zorg die geleverd wordt aan het Niercentrum en de klinische verpleegafdelingen die verbonden zijn aan het Niercentrum.

Wil je meer over ons weten en ons volgen op Instagram? hospitalk (@mmw_amsterdamumc) • Instagram-foto’s en -video’s

Interesse in deze functie

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij  Manon Meijer, sectiehoofd medisch maatschappelijk werk via 06 – 22914157 of man.meijer@amsterdamumc.nl

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Carla Noom, Recruitment Adviseur, via 06-25210185.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Lees hier wat dit inhoudt. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.