Sociaal werkers zijn aanspreekpunt in de wijken en op de plekken waar zij werken. Ze weten welke sociale en maatschappelijke vragen er spelen. Zij helpen inwoners om mee te doen in de samenleving en dragen daarmee bij aan hun welzijn.

Sociaal Werker van het jaar 2020

Met de jaarlijkse Verkiezing laten we het belang van sociaal werk voor de samenleving zien. En de waarde van goed toegeruste professionals; want sociaal werk is een vak. De genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2020 zijn een jaar lang ambassadeurs voor sociaal werk. Ze zijn het hele jaar te vinden op allerlei plekken: van gastcolleges op hogescholen tot landelijke talkshows en politieke debatten. In mei 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt op het Jaarcongres Sociaal Werk.

Na 14 februari nomineert de jury drie kandidaten voor de Verkiezing Sociaal Werker 2020. 

De winnaar van de Verkiezing Sociaal Werker 2020 zal op 20 mei de wisseltrofee ontvangen uit handen van Norbert Wijnhofen. Maar daar blijft het uiteraard niet bij! Zo is er ook een voucher van € 2.000,- om in te zetten voor een van haar/zijn projecten. Een jaar gratis inschrijving in het register Sociaal Werkers bij Registerplein en een voucher voor een training of workshop naar keuze.

En niet alleen voor de winnaar valt iets te winnen; voor alle drie de genomineerden zijn er prijzen.

Register voor Sociaal Werkers

Als sociaal werker sta je midden in de samenleving. Je bouwt aan informele en formele netwerken in de wijken en op andere plekken waar je werkt. Mensen mee laten doen; dat staat voorop. Je versterkt de eigen kracht van mensen (individueel en collectief) en ondersteunt hen bij initiatieven. Je ziet tijdig risico’s en problemen op verschillende leefgebieden en weet hoe je moet handelen. Sociaal werker zijn betekent: spin in het web en duizendpoot tegelijk zijn! Dat vraagt nu, en in de nabije, toekomst dat jij je blijft ontwikkelen. Het register Sociaal Werkers helpt je daarbij.

De registratie is vrijwillig en draait niet om punten tellen, uren afvinken of verplicht de schoolbanken in. Je weet zelf hoe je je moet ontwikkelen om je werk goed te kunnen blijven doen. Dus kies je voor vormen van ontwikkeling en reflectie die bij jou en jouw dagelijkse werk passen. Jouw eigen ontwikkelplan helpt je daarbij. Met collega’s, je teamleider cliënten, inwoners en anderen onderzoek je waar je staat, wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen!