"Beroepsregistratie biedt praktische kaders voor beroepsontwikkeling en is tegelijkertijd een stimulans om te blijven werken aan mijn eigen beroepsontwikkeling."

Home » registers

De beroepsregisters van Registerplein

Registerplein beheert verschillende registers in het sociaal domein voor diverse beroepsgroepen. Al deze registers zijn in samenwerking met de beroeps- en/of vakvereniging van deze beroepsgroep opgezet. Zij kennen het specifieke werkveld en weten welke competenties van belang zijn. Hierdoor zijn zij de aangewezen partij om de registratienorm en bijbehorende criteria op te stellen. Registerplein toetst of de sociaal professional aan deze criteria voldoet.

In welk register u zich het beste kunt registeren hangt af van de toelatingscriteria. U hoeft niet altijd de functie van GGZ-agoog te hebben om toch geregistreerd te worden in dit register bijvoorbeeld als begeleider. Wanneer u aan de toelatingscriteria kunt voldoen van het desbetreffende register en u kunt uw scholing en reflectie op dit gebied volgen, mag u geregistreerd worden in elk register.

Raadpleeg onze folder

Voor wie is Registerplein? Wat doet Registerplein? Waarom voor Registerplein kiezen?
Al deze informatie en meer vind je in onze folder.