"Een jaar gratis registratie gaat mij helpen om snel een baan te vinden."

Home » over Registerplein » nieuws » Eén jaar gratis registratie voor pas afgestudeerden.

Ben je net afgestudeerd of studeer je binnenkort af? Lees hier hoe je een jaar gratis registratie krijgt.

aanbod-registratie-registerplein

Beste student,

Gefeliciteerd met het behalen van je diploma!

Om dit te vieren wil Registerplein je het eerste jaar een beroepsregistratie aanbieden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De voordelen van registratie zijn:

Je hebt een voorsprong bij sollicitaties ten opzichte van niet-geregistreerde kandidaten.

Je laat aan werkgevers zien dat je geschoold bent in je vak en bereid bent om bij te blijven leren.

Je blijft op de hoogte van scholingsaanbod zodat je up-to-date blijft in je vakgebied.

Om je te registreren moet je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Account aanmaken

Ga naar Mijn Registerplein . Klik op ‘Account aanmaken’. Vul jouw gegevens in en klik op ‘Verstuur’. De inloggegevens worden naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd.

Stap 2: Inloggen in je nieuwe account

Ga naar mijn Registerplein en klik op 'inloggen'. Log in met de gegevens die je via e-mail zijn toegestuurd. Let op! Jouw gebruikersnaam is jouw registratienummer.

Stap 3: Een register kiezen

Kies het juiste register. Twijfel je welk register bij jou past? Gebruik dan onze Register Keuzehulp. Het is belangrijk dat je voordat je een register kiest, je het reglement van dat register goed doorleest. In dit document staat wat je voor je registratie moet aanleveren.

Stap 4: Documenten aanleveren

Nu je een account hebt en een keuze voor een register hebt gemaakt, hebben wij de volgende zaken van je nodig:

  • Een upload van je diploma.
  • Een gewaarmerkt uittreksel uit het DUO-register 'Mijn diploma's'. Deze kan je gratis bij DUO opvragen. Klik hier om deze op te vragen. Let op dat je dit uittreksel niet bewerkt of opslaat als ander bestand. De ondertekening van DUO (het waarmerk) verdwijnt hierdoor.
  • Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) niet ouder dan 12 maanden. De VOG kan je hier aanvragen. Mocht je al een VOG hebben (bijvoorbeeld nodig voor je stage) en is deze niet ouder dan 12 maanden, dan kan je deze ook gebruiken. Vanwege de fraudegevoeligheid van VOG’s vragen we je de originele VOG per post naar ons te sturen.

Ons adres is: Registerplein, Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht. Wil je de VOG retour ontvangen? Voeg dan een voldoende gefrankeerde, aan jezelf geadresseerde enveloppe bij. Wij sturen de VOG na beoordeling dan naar je terug.

Stap 5: Factuur gratis registratie

Je komt nu in het betaalscherm. Kies de optie 'banktransfer'. Je hoeft deze factuur niet te betalen.

Stap 6: Stuur een email

Stuur een mail naar student@registerplein.nl met daarin je naam en registratienummer en wij verwijderen de factuur zodat je eerste jaar registratie gratis is.

lphopgescholenkleur

Goed om te weten

Deze actie is geldig tot zes maanden na het behalen van je diploma (datum op het diploma is leidend).

Deze aanbieding geldt voor de registers: Maatschappelijk werkersSociaal AgogenGGZ agogen, CliëntondersteunersSociaal Juridisch Dienstverleners en Sociaal Werkers. Let op bij het register GGZ-agogen: studenten mogen of gebruik maken van een gratis In Opleiding-registratie (maximaal 2 jaar) of van een jaar gratis Basis-registratie.

Het gratis jaar registratie geldt voor één register. Wil je je nog inschrijven in een tweede register? Dan worden er registratiekosten berekend voor het tweede register. 

Je kunt alleen van deze aanbieding gebruik maken als je een HBO Bachelor of MBO 4 diploma hebt behaald en voldoet aan de registratiecriteria.

Na het eerste jaar gratis registratie ontvang je automatisch een nieuwe factuur in jouw online dossier voor het nieuwe registratiejaar. Wil je stoppen met jouw registratie? Stuur dan minimaal 1 maand voor je je nieuwe factuur ontvangt een opzegging via het Contactformulier beëindiging registratie. Jouw factuurdatum kun je vinden in je online dossier bij Account.

Val je onder de CAO Sociaal Werk? Dan is hierin opgenomen (6.16) dat de werkgever de registratiekosten en de kosten voor de verplichte VOG vergoedt als de registratie verplicht is. Je kunt dit ook meenemen in de onderhandelingen voor jouw arbeidsvoorwaarden.

Het is aan Registerplein voorbehouden om een registratie toe te kennen, af te wijzen of in te trekken als daar redenen voor zijn.
Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar student@registerplein.nl of bel ons op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 12.30 op 030 - 711 88 51.