"Een jaar gratis registratie gaat mij helpen om snel een baan te vinden".

Home » over Registerplein » nieuws » Eén jaar gratis registratie voor pas afgestudeerden.

Ben je net afgestudeerd of studeer je binnenkort af? Lees hier hoe je een jaar gratis registratie krijgt.

 

Beste student,

 

Gefeliciteerd met het behalen van je diploma!

 

Om dit te vieren wil Registerplein je het eerste jaar een beroepsregistratie aanbieden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

De voordelen van registratie zijn:

  • Je hebt een voorsprong bij sollicitaties ten opzichte van niet-geregistreerde kandidaten.
  • Je laat aan werkgevers zien dat je een geschoold bent in je vak en bereid bent om bij te blijven leren.
  • Je blijft op de hoogte van scholingsaanbod zodat je up-to-date blijft in je vakgebied.

Om je te registreren moet je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1:
Ga naar Mijn Registerplein . Klik op ‘Account aanmaken’. Vul je gegeven in en klik op ‘Verstuur’. De inloggegevens worden naar je opgegeven e-mailadres gestuurd.

Stap 2:
Ga naar mijn Registerplein en klik op 'inloggen'. Log in met de gegevens die je via e-mail zijn toegestuurd. Let op! Je gebruikersnaam is je registratienummer.

Stap 3:
Kies het juiste register. Twijfel je welk register bij jou past? Gebruik dan onze Register Keuzehulp. Het is belangrijk dat je voordat je een register kiest, je het reglement van dat register goed doorleest. In dit document staat wat je voor je registratie moet aanleveren.

Stap 4:
Nu je een account hebt en een keuze voor een register hebt gemaakt, hebben wij de volgende zaken van je nodig:

  • Een upload van je diploma.
  • Een gewaarmerkt uittreksel uit het DUO-register. Deze kan je gratis bij DUO opvragen. Klik hier om deze op te vragen. Let op dat je dit uittreksel niet bewerkt of opslaat als ander bestand. De ondertekening van DUO (het waarmerk) verdwijnt hierdoor.
  • Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) niet ouder dan 12 maanden. De VOG kan je hier aanvragen. Mocht je al een VOG hebben (bijvoorbeeld nodig voor je stage) en is deze niet ouder dan 12 maanden, dan kan je deze ook gebruiken. Vanwege de fraudegevoeligheid van VOG’s vragen we je de originele VOG over de post naar ons toe te sturen.

Ons adres is: Registerplein, Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht. Wil je de VOG retour ontvangen? Voeg dan een voldoende gefrankeerde, aan jezelf geadresseerde enveloppe bij. Wij sturen de VOG na beoordeling dan naar je terug.

  • Een upload van het document wat je van je school hebt ontvangen. Door dit document te uploaden krijg je het eerste registratiejaar gratis. Heb je deze niet ontvangen? Vraag deze dan op bij je school.

Stap 5:
Als laatste optie krijg je nu een betaaloptie. Kies voor banktransfer. Je hoeft deze factuur niet te betalen.

Stap 6:
Stuur een mail naar student@registerplein.nl met daarin je naam en registratienummer en wij verwijderen de factuur zodat je eerste jaar registratie gratis is.

Goed om te weten:
• Deze actie is geldig tot zes maanden na afloop van je diplomadatum.
• Na het eerste gratis jaar krijg je een factuur voor dat jaar daarop. Wil je stoppen met je registratie? Zorg er dan voor dat je minimaal 1 maand voordat je een nieuwe factuur ontvangt je registratie opzegt. Dat kan je doen een mail te sturen naar administratie@registerplein.nl. Je ontvangt dan geen factuur. Als je al een baan hebt, kun je je werkgever vragen de factuur te betalen. Als het verplicht is bij je werkgever en je valt onder het CAO Sociaal Werk, dan moet de werkgever de registratiekosten vergoeden. Je kunt dit ook meenemen in je onderhandeling voor je arbeidsvoorwaarden.
• Je kunt alleen van deze aanbieding gebruik maken als je een HBO Bachelor of MBO 4 diploma hebt behaald en voldoet aan de registratiecriteria.
• De aanbieding geldt voor de volgende registers: Maatschappelijk werkers, Sociaal AgogenGGZ agogen, Cliëntondersteuners, Sociaal Juridisch Dienstverleners en Sociaal Werkers.

Registerplein blijft behoudens een registratie toe te kennen, af te wijzen of in te trekken als daar redenen voor zijn.
Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@registerplein.nl of bel ons op kantoordagen tussen 09.30 en 12.30 op 030 - 711 88 51.