Home »
Veel gestelde vragen
Op deze pagina geven we u antwoord op veelgestelde vragen.
Klik op één van de categorieën hieronder of vul een trefwoord in op de zoekbalk.
Ik heb een vraag over:
Uw dossier & PE-Online
Een overzicht van uw punten vindt u in uw persoonlijke dossier via Mijn Registerplein onder het kopje ‘Overzicht registratieactiviteiten’.
Activiteiten kunt u toevoegen door in te loggen in uw online dossier.
- Nadat u bent ingelogd ziet u in de balk bovenaan ‘Toevoegen’ staan. Klik hierop.
- Vul de datum in waarop het certificaat is afgegeven / de activiteit heeft plaatsgevonden en klik op volgende.
- Klik op de ‘v’ rechts op de balk en kies de activiteit die u wilt toevoegen.
- Vul de gegevens in en voeg het bewijsmateriaal toe. Voor geaccrediteerde scholing moet u ook een ID nummer invullen. Deze kunt u vinden in onze Cursusagenda.
- Klik op ‘Verstuur’.
Er zijn drie redenen waarom u geen activiteiten kan toevoegen:
- Indien u geregistreerd bent in het type registratie Basis of Aspirant kunt u geen activiteiten toevoegen.
- Als uw registratie nog niet is goedgekeurd kunt u ook nog geen activiteiten toevoegen.
- Ook kunt u geen activiteiten toevoegen die in de toekomst liggen of voor de registratieperiode.
Nee, dit is helaas niet mogelijk.
Met registratie wilt u laten zien dat u doet aan permanente educatie. Dat wil zeggen een leven lang leren. Dat is de reden dat oude activiteiten niet mee kunnen tellen voor een huidige registratieperiode.
Net als bij een gewone intervisie hoeft u alleen zelf de reflectieverklaring te tekenen. Van uw mede-intervisanten vult u de naam en het e-mailadres in.
U vindt het benodigde formulier (‘Verklaring reflectie algemeen’) op de website van Registerplein bij uw register onder ‘formats’. Gebruik deze voor de opgave van uw reflectieactiviteiten. Steekproefsgewijs zullen we controleren of de intervisiegroepen werkelijk bij elkaar zijn geweest.
Let op: bij het register Sociaal Werkers moeten de datums per stuk worden opgevoerd. Er mogen wel meerdere datums op één formulier staan. U kunt het formulier dan meerdere keren gebruiken.
Nee, een leerverslag hoeft niet te worden getoond i.v.m. de privacygegevens. Een leerverslag is voor de professional zelf. Steekproefsgewijs kan een leerverslag wel worden opgevraagd, maar daar ontvangt u van Registerplein dan een persoonlijke e-mail over.
In sommige registers zoals het register Cliëntondersteuners zijn bepaalde thema’s een verplicht onderdeel van een intervisietraject. Ook dan hoeft u het leerverslag niet aan ons te tonen.
De verschillende vormen van reflectie en deskundigheidsbevordering zijn beschreven in het document ‘Overige deskundigheidsbevordering & Reflectie’. Dat vindt u hier.
Bij het toevoegen van een reflectievorm of activiteit in het dossier plaatst PE de activiteit automatisch in de juiste regel. U hoeft alleen maar de juiste keuze te maken uit te lijst. Wilt u intervisie toevoegen? Dan kiest u ‘intervisie’ in de lijst. Deze wordt dan automatisch op de regel Reflectie geplaatst. Kies u ‘overige scholing’, dan wordt de activiteit geplaatst in ‘overige deskundigheidsbevordering’.
Het ontwikkelplan is alleen een vereiste in de registers Sociaal Werkers en Cliëntenvertrouwenspersonen in de Wet zorg en dwang. U vindt het ontwikkelplan onder de knop ‘Toevoegen’ in uw online dossier.
U kunt kiezen om een eigen ontwikkelplan up te loaden of het format Ontwikkelplan Registerplein te gebruiken. Beiden zijn toegestaan.
Registerplein ziet erop toe dat professionals zich kunnen registreren en herregisteren volgens de geldende criteria die zijn opgenomen in het registratiereglement.
Vanaf 1 januari 2022 is de ggz-agoog opgenomen in het Zorgprestatiemodel. Dit houdt in dat uren alleen declarabel zijn als u bent geregistreerd in het register GGZ-Agogen.
Vragen over declarabele uren kunt u navragen bij de Nederlandse Zorgautoriteit, de NZa of bij uw werkgever. Registerplein kan u daar geen antwoord op geven
Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?
Neem dan contact met ons op.