Registerplein bouwt en beheert al 30 jaar beroepsregisters.

Wilt u een register bouwen of laten beheren?
Registerplein ondersteunt u graag!

register-openen

Waarom een beroepsregister bouwen?

Met een beroepsregister borgt u de kwaliteit en professionaliteit binnen een bepaalde beroepsgroep. Met deze gestandaardiseerde manier kunt u transparant bewijzen dat de geregistreerde professionals voldoen aan kwaliteitsnormen en zich blijvend willen ontwikkelen.

Registerplein beheert al dertig jaar beroepsregisters. Als u zoekt naar een betrouwbaar team om een register te laten bouwen en/of beheren, dan staan we u graag bij!

Voor wie is een beroepsregister?

Een register helpt professionals die een leven lang willen leren

Voor professionals die hetzelfde vak uitoefenen en willen aantonen dat ze voldoen aan een bepaalde standaard. Vaak is een beroepsverenging die partij die het initiatief neemt voor het opzetten van een register, maar dat hoeft niet zo te zijn. Een grote werkgever kan er ook voor kiezen om het personeel onder te brengen in een register en op deze manier de kwaliteit te borgen.

Voor opkomende en nieuwe beroepen is het register dé manier om kwaliteit mee te bewaken

Een beroepsregister kan een uitkomst zijn voor nieuwe beroepen waarvan de beoefenaars geen eenduidige scholing achter de rug hebben. Wellicht omdat de scholing nog niet bestond en beoefenaars dit vak in de praktijk hebben vormgegeven.

Waarom kiezen voor een register bij Registerplein?

Registerplein heeft al meer dan dertig jaar ervaring heeft met opzetten en beheren van registers in het sociaal domein.

We hebben uitgebreide ervaring in het sociale domein. We zijn betrokken en denken actief mee.

We hechten veel belang aan kwaliteit en hebben oog voor zowel de professional als het waarborgen van kwaliteit.

Een overzicht van de registers die we nu voeren vindt u op deze pagina.

Hoe werkt het?

 1. ADVIES

  We vertellen u wat er komt kijken bij het bouwen en beheren van een register en helpen u de juiste afweging te maken.

 2. BEPALEN

  Hoe goed register functioneert hangt af van de criteria. We adviseren hoe u die het beste kunt bepalen en met welke factoren u rekening dient te houden

 3. BOUW

  Om een register bij te kunnen houden is er een online registratiesysteem nodig. Wij staan u bij tijdens het optuigen van dit systeem.

 4. OPENING

  We prikken met u een een openingsdatum. Rond de opening is het zaak aandacht te geven aan de communicatie over het register. We geven u graag advies hoe u de groep die in aanmerking komt voor registratie het best bereikt.

 5. WANNEER HET REGISTER STAAT

  Na opening van het register mogen u en de professionals altijd contact opnemen met Registerplein. Minimaal twee keer per jaar plannen we een langer gesprek in om het register te bespreken.